USA vælger Vestas som foretrukken leverandør til kæmpe vindprojekt

Vestas-aktien ser ud til at få vind i sejlene. Den danske vindmølleproducent nemlig blevet udvalgt som foretrukken leverandør når der skal opføres to kæmpe havvindmølleparker ud for New Yorks kyst.

Efter Joe Bidens sejr ved præsidentvalget, er vejen blevet banet for mere grøn energi i USA, og det kommer altså danske Vestas til gode. At vindmølleproducenten er valgt som foretrukken leverandør betyder ikke at den endelige kontrakt er i hus, men det er et vigtigt skridt på vejen skriver Vestas i en pressemeddelelse.

Den største aftale nogensinde

Får Vestas kontrakten i hus, ser det ud til at blive vindmøllekoncernens største aftale nogensinde. Sådan vurderer aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, situationen. ”Det er virkelig en kæmpe appelsin, der er faldet ned i Vestas' turban, fortæller han.

Den potentielle ordre drejer sig om 138 styk af Vestas' største vindmøller – møller med en kapacitet på 15 megawatt pr. stk. Den samlede kontrakt omhandler således en kapacitet på hele 2,1 gigawatt. Møllerne måler 280 meter, og er dermed en anelse højere end pylonerne på Storebæltsbroen.
Vestas ser ud til at gå en lys fremtid i møde på det amerikanske marked.

Fra land til vand

Udover at ordren kan give vindmøllegiganten en økonomisk indsprøjtning af de helt store, så sender den også et klart signal. Vestas er nemlig klar til at erobre markedet for havvindmøller.

Vestas har gennem en årrække fokuseret på vindmøller som opstilles på land, i fremtiden menes efterspørgslen på havvindmøller at stige markant. Derfor er det en utrolig vigtig ordre for Vestas:

”Havvindprojekter er større end på land, og det indebærer også en anden type risiko for Vestas, og det skal selskabet nu bevise, at man er i stand til at håndtere”, fortæller Jacob Pedersen.

Flere vindmølleparker på vej

Potentialet for havvindmølleparker i USA er kæmpestort, og parken ud for New York kan være startskuddet for et stort eventyr for Vestas. Den amerikanske præsident, Joe Biden, satte tidligere i år et mål om, at USA skal være forsynet med 30 gigawatt energi fra havvindmølleparker i 2030.

Set i dette perspektiv er den aktuelle ordre på 2,1 blot en lille dråbe i vandet. Indfrier Biden målet om 30 gigawatt i 2030 vil ti millioner husstande kunne se frem til at få grøn strøm fra havvindmøller.

Du kan også læse nyheden hos TV2 Business eller læse den officielle pressemeddelelse hos Vestas her.

VIRKSOMHEDSDATA.COM

Virksomhedsdata.com gør det nemt at finde potentielle kunder, leverandører og partnere indenfor din branche.

Drevet af Jysk Mediehus ApS       Kontakt: kontakt@jyskmediehus.dk