Succesen for IO Interactive fortsætter: Storsælgende spil muliggør ekspansion

Det går godt for den danske spilvirksomhed, IO Interactive. Faktisk så godt, at man overvejer at åbne kontorer i flere forskellige lande. Udfordringen er dog, at det kan være svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Spiludviklere er i høj kurs, og der kan derfor blive en dyr fornøjelse, hvis de bedste hjerner skal lokkes til den ellers fremadstormende virksomhed.
I regnskabsår 2021/22 har IO Interactive tjent 188 mio. kr

Hitman 3 med fremragende salgstal

IO Interactive har eksisteret siden midten af 90’erne, men det er først i dette årtusinde, at omverden for alvor fik øjnene op for den danske spilproducent. I år 2000 udsendte IO Interactive nemlig spillet Hitman med den iskolde lejemorder Agent 47 i centrum.

Hitman blev en stor succes, og det er siden blevet til yderligere to spil, i serien om den skaldede lejemorder. Og den seneste udgivelse fra 2021 er fortsat populær. Hitman 3 sælger således langt bedre end forventet, hvilket kan ses på bundlinjen hos IO Interactive. Det forskudte regnskabsår 2021/22 viser at virksomheden har tjent 188 mio. kr. Den samlede omsætning lyder på 538 mio. kr., hvilket virksomheden beskriver som tilfredsstillende.

En positiv udvikling

Selvom IO Interactive er inde i en rivende udvikling, har fremtiden ikke altid set så lys ud for den dansk spilproducent. Faktisk var virksomheden tæt på at gå konkurs, da den nuværende topchef Hakan Abrak og kreativ direktør Christian Ole Elverdam i 2017 købte selskabet fri af den japanske koncern Square Enix. Square Enix havde mistet troen på, at man kunne vende udviklingen i den danske virksomhed, men Hakan Abrak valgte at satse på en fremtid for IO Interactive:

”Vi havde tre måneder at køre på før bankerot og måtte tage nogle svære beslutninger. Det var en satsning, der kunne have sendt mig på forsiden som manden, der kørte IO i sænk efter 20 år” fortalte Abrak til Ekstra Bladet i januar 2021 i forbindelse med lanceringen af Hitman 3.

Store forventninger til fremtiden

Efter at Hakan Abrak og Christian Ole Elverdam overtog IO Interactive er IO Interactive igen blevet en attraktiv forretning. Siden i 2017/18 hvor Abrak og Elverdam overtog selskabet, er egenkapitalen vokset fra omkring 78 mio. kr. til svimlende 565 mio. kr., og forventningerne til det kommende regnskabsår er da også positive.

Ledelsen i IO Interactive forventer således at resultatet før skat lander på mellem 250 og 300 mio. kr. for regnskabsår 2022/23. Den stor succes har ligeledes fået IO Interactive til at tænke i en mulig ekspansion. I dag har selskabet hovedkvarter i København samt kontorer i Malmø og Barcelona. Virksomheden overvejer imidlertid at åbne kontorer i flere nye lande i et forsøg på at holde gang i væksten.

Der er dog hård kamp om talenterne i gaming-branchen, hedder det sig i regnskabet, ligesom store lønstigninger på grund af inflation også kan spille ind.

Du kan også læse nyheden hos Finans.dk her.

VIRKSOMHEDSDATA.COM

Virksomhedsdata.com gør det nemt at finde potentielle kunder, leverandører og partnere indenfor din branche.

Drevet af Jysk Mediehus ApS       Kontakt: kontakt@jyskmediehus.dk     
SE ALLE BRANCHERSitemap