Rekordoverskud hos T. Hansen og en omsætning på næsten 2 mia. kroner

Bent Jensen, der står bag T. Hansen Gruppen, er en vaskeægte iværksætter. De første linjer af succeshistorien blev skrevet tilbage i 1991, hvor Bent Jensen begyndte at sælge reservedele til knallerter.

Forretningsnavnet henviser egentlig til Bent Jensens daværende kæreste, Trine Hansen, men i dag forbinder de fleste danskere navnet med butikskæden, der sælger alt fra reservedel til biler til scootere, motorcykler, cykler og campingudstyr. Og det er der gode penge i.

Overskuddet for 2021 lød på 182 mio. kr. efter skat, hvilket er 50 mio. kr. mere end i 2020. Omsætning hos den danske koncern var også imponerende, og rundende næsten 2 mia. kr.
T. Hansen sælger alt fra reservedel til biler til scootere, motorcykler, cykler og campingudstyr 

Opskriften på succes

Succes er ikke noget, man kommer sovende til, og Bent Jensen er da heller ikke i tvivl om, at det gælder om at gøre det bedre end konkurrenterne:

”Mest af alt er vi lykkedes med det, som andre ikke lykkedes med. Vi handler både med de private og det professionelle. Vi har enorm stor vækst indenfor det professionelle segment, hvor vi er meget billigere, fordi vi deler lokaler og logistik med T. Hansen-butikkerne, og samtidig har vi fået godt fat i det norske marked” fortæller Bent Jensen, direktør og ejer af T. Hansen Gruppen til Finans.dk.

Glad for at gå på arbejde

At virksomheden klarer sig godt, gør det også sjovere at gå på arbejde for Bent Jensen, der i dag er blandt de 100 rigeste personer i landet:

”Til at begynde med var ambitionen egentlig bare, at jeg på et tidspunkt kunne leve af forretningen. Udviklingen har været helt fantastisk, og jeg er lige så glad for at gå på arbejde i dag, som jeg var i begyndelsen” fortæller Bent Jensen.

”Jeg har selv fire børn, og jo ældre de bliver, jo mere begejstret bliver jeg for dem. Det er det samme med forretningen. Det er sjovere nu, fordi det ikke er velfærdstruende, hvis vi skyder forbi mål. Vi får et angreb mere til at score i, og ellers kommer der en ny kamp. Det er helt fantastisk at se ting blive skabt”

Norge og Sverige er næste stop på rejsen

Der er ingen tvivl om, at T. Hansen har fået fat i de købelystne danskere, og forretningseventyret er da også fortsat ud over landets grænser. T. Hansen Gruppen har således 39 butikker i Norge, men det er slet ikke nok. Planen er nemlig at antallet af butikker i Norge skal runde 60 indenfor den nærmeste periode. Og så planlægger koncernen desuden at åbne butikker i Sverige, hvor man endnu ikke er repræsenteret.

I Danmark er der ligeledes gang i udbygningen, for her etablerer man lige nu et stort robotlager, som forventes at stå færdigt i august i år.

Du kan også læse historien hos Finans.dk her.

VIRKSOMHEDSDATA.COM

Virksomhedsdata.com gør det nemt at finde potentielle kunder, leverandører og partnere indenfor din branche.

Drevet af Jysk Mediehus ApS       Kontakt: mrn@jyskmediehus.dk • Tlf. 92 43 91 41     
SE ALLE BRANCHERSitemap