Populært at undgå fartbøder: Millionoverskud for trafikalarmen Ooono

Danskerne har taget trafikalarmen Ooono til sig. Den lille alarm, der placeres i bilen, advarer bilisten om alt fra vejarbejde til trafikuheld, og altså politiets fartkontroller. Virksomheden Ooono A/S blev grundlagt i 2017, men de første år var der røde tal på bundlinjen. I 2020 kunne virksomheden præstere et mindre overskud, men det seneste regnskab viser en imponerende vækst.

Overskuddet for regnskabsåret 2021 lyder på 7 mio. kr. mod 1,5 mio. kr. året forinden. Bruttofortjenesten landede på 24,7 mio. kr.
Med Ooono-trafikalarmen i kabinen bliver du advaret om fartkontroller, vejarbejde og trafikuheld

På rette vej

Stifteren af Ooono, Christian Walther Øyrabø, der senere har fået selskab af serieinvestoren Jesper Buch, er naturligvis glad for det flotte regnskab. Han havde ikke forestillet sig at virksomhedens vækst skulle være så omfattende:

”Det indikerer, at vi er på rette vej. Da jeg stiftede virksomheden for en lille håndfuld år siden, havde jeg ikke nødvendigvis forestillet mig, at vi allerede godt fire år senere skulle levere et solidt overskud og have etableret kontakt til snart en million kunder og brugere i Skandinavien og Centraleuropa” fortæller Christian Walther Øyrabø til Finans.dk.

Må afvise ordrer

Faktisk går det så godt for Ooono, at det er nødvendigt at afvise ordrer. Virksomheden kan nemlig ikke følge med. De populære alarmer sælges primært gennem Amazon og gennem Ooonos egen webshop. På denne måde når trafikalarmerne ud til flere europæiske markeder. I øjeblikket er Tyskland virksomhedens største marked.

I slutningen af 2020 lykkedes det virksomheden at rejse et tocifret millionbeløb gennem crowdfunding, i forsøget på at realisere de ambitiøste vækst- og produktudviklingsplaner. Alligevel er det ikke lykkedes at følge med efterspørgslen, og Ooono A/S har således måttet sige nej til en lang række kunder.

Ifølge Christian Walther Øyrabø kunne virksomhedens vækst potentielt have være endnu bedre:
”Vi har været kede af at måtte sige nej til næsten hver anden bestilling, men det har ganske enkelt ikke været muligt at source nok produkter” fortæller Christian Walther Øyrabø.

Du kan også læse historien hos Finans.dk her.

VIRKSOMHEDSDATA.COM

Virksomhedsdata.com gør det nemt at finde potentielle kunder, leverandører og partnere indenfor din branche.

Drevet af Jysk Mediehus ApS       Kontakt: mrn@jyskmediehus.dk • Tlf. 92 43 91 41     
SE ALLE BRANCHERSitemap