Millionforretningen Konges Sløjd solgt til britisk kapitalfond

Det kan være en god forretning at sælge designprodukter til børn. Sådan har det i hvert fald være for Emilie Konge, der i 2014 startede virksomheden Konges Sløjd, der sælger børnetøj og interiør. Allerede kort tid efter opstarten kunne Emilie Konge præsentere et overskud på 2 mio. kr. efter skat, og den positive udvikling er fortsat lige siden. Nu er over halvdelen af virksomheden blevet solgt til en britisk kapitalfond.
Konges Sløjd producerer en lang række produkter til børn

Fra hjemmelavet børnetøj til millionoverskud

Eventyret startede i en kælder på Vesterbro i København, umiddelbart efter at Emilie Konge selv var blevet mor. I den forbindelse var Emilie Konge begyndte at sy børnetøj, som hun solgte på de sociale medier, og hendes kreationer gik rent ind hos kunderne. Kort efter etablerede hun virksomheden Konges Sløjd, som fokuserer på nordisk design i børnehøjde.

Det var dog langt fra kun i Skandinavien, der var efterspørgsel efter Emilie Konges produkter. Konges Sløjd har således haft kronisk vokseværk de seneste år, og virksomhedens produkter sælges i dag i 60 lande verden over. Virksomhedens overskud er fulgt med, og det har skabt interesse fra udlandet.

Succesen skal fortsætte

Salget af Konges Sløjd betyder dog ikke et farvel til virksomheden for den danske iværksætter, som lægger navn til virksomheden. Selvom størstedelen af virksomheden ny er solgt til den britiske kapitalfond 3i, fortsætter Emilie Konge i virksomheden. Stilen forbliver altså den sammen, men det nye partnerskab skal gerne hjælpe Konges Sløjd med at vokse – særligt i Asien og USA:

”Emilie (Konge red.), ledelsen og bestyrelsen fortsætter som medejere. Emilie (Konge red.) bliver hovedejer på den side. Vi har valgt at indgå partnerskab med 3i, fordi den succesfuldt har været med til at skalere andre consumer brands på verdensplan. Specielt i Asien og USA, som er nye, store markeder for os, og derfor har vi inviteret kapitalfonden med i familien” fortæller Peter Duedahl Sørensen, bestyrelsesformand i Konges Sløjd til Finans.dk

Solgt for et ukendt beløb

Prisen for handlen med kapitalfonden 3i er ukendt, og det samme er Emilie Konges fremtidige ejerandel, men der er efter alt at dømme tale om en milliardhandel.

Du kan også læse historien hos Finans.dk her.

VIRKSOMHEDSDATA.COM

Virksomhedsdata.com gør det nemt at finde potentielle kunder, leverandører og partnere indenfor din branche.

Drevet af Jysk Mediehus ApS       Kontakt: mrn@jyskmediehus.dk • Tlf. 92 43 91 41     
SE ALLE BRANCHERSitemap