Krig på discount-markedet: Coop satser på nyt discountkoncept under navnet Coop 365discount

Danskerne elsker discount, og på dagligvaremarkedet står landets discountkæder for hele 40 pct. af dagligvaresalget. For at tilfredsstille forbrugernes lyst til discount, har kæder som Netto, Rema 1000, Fakta, Aldi og Lidl ekspanderet voldsomt de seneste år, og i de fleste tilfælde har ekspanderingen båret frugt.

 Sådan ser det dog ikke ud hos Fakta, der drives af Coop Danmark, og det fik i 2020 virksomheden til at prøve et nyt koncept af. I sensommeren 2020 introducerede man nemlig discount-kæden Coop365, som i dag består af 70 butikker.

”Kundernes krav til discount har ændret sig, siden vi åbnede de første for 40 år siden. Derfor har vi de seneste år testet mange nye elementer, og er nu klar på det, der er vores bud på Danmarks grønne discountkæde” fortæller adm. direktør Kræn Østergård Nielsen, Coop, i en pressemeddelelse.
Coop vil i løbet af 2022 åbne 120 flere Coop 365discount-butikker

Millioninvestering i discount

Kampen om kunderne på discount-markedet er benhård, og i løbet af 2022 har Coop i sinde at kaste 200 millioner kroner ind i den nye discount-satsning, som i fremtiden kommer til at gå under navnet Coop 365discount:

”Vi vil fordoble vores omsætning på discount de næste 10 år, så den når op mod 20 mia. kr. Netop lavprissupermarkederne sidder jo i dag på tæt ved halvdelen af det danske marked, men udgjorde rundt regnet kun en fjerdedel af vores omsætning i fjor. Så vi skal være stærkere. Her er Coop 365 meget vigtig” lyder det fra Kræn Østergård Nielsen.

Ifølge planen for 2022 skal de nuværende 70 Coop 365-butikker suppleres, så tallet ved udgangen af året er steget til 190. Det svarer til ca. 10 nye butikker hver måned. En stor del af butikkerne opstår ved at omdanne eksisterende Fakta-butikker.

Du kan også læse nyheden hos Finans.dk her.

VIRKSOMHEDSDATA.COM

Virksomhedsdata.com gør det nemt at finde potentielle kunder, leverandører og partnere indenfor din branche.

Drevet af Jysk Mediehus ApS       Kontakt: mrn@jyskmediehus.dk • Tlf. 92 43 91 41     
SE ALLE BRANCHERSitemap