Jobsøgningen: Få inspiration til CV’et

Vi kender alle til det: Jobsøgningen. Mange frygter at stå i denne situation, da det er så svært at skille sig ud af mængden og blive kaldt til en jobsamtale. Dog er der nogle CV-råd, som du kan følge. Disse vil vi liste op for dig her i artiklen!
Dit CV er en vigtig del af dit ansøgningsmateriale 

Tekst på CV’et

Mange tænker, at CV’et ikke skal indeholde en decideret tekst - og at langt størstedelen af teksten skal være på selve jobansøgningen. Dette er dog ikke altid korrekt. Mange arbejdsgivere tjekker nemlig lynhurtigt CV’et, før de læser jobansøgningen. Du har derfor muligheden for at fange en potentiel arbejdsgivers opmærksomhed med en lille tekst.

Teksten skal dog være kort og absolut relevant. Beskriv kort hvorfor du har valgt at søge pågældende job og hvorfor præcis du er perfekt til denne stilling.

Billede på CV’et

Et billede på CV’et er absolut essentielt. De fleste arbejdsgivere vil ikke invitere dig til en samtale, hvis ikke de kan se et billede af dig. Det virker måske overfladisk, men faktisk er det en hel naturlig reaktion. De fleste vil nemlig gerne se ansigtet på den person, som de skal have en samtale med om potentiel ansættelse.

Sørg derfor for, at du har et godt billede af dig selv på CV’et. Det bør ydermere ikke være et selfie, men et langt mere professionelt billede. Det er også vigtigt at tænke over, hvem det præcis er, som modtager dit billede. Hvilken virksomhed søger du job hos? Er det en stor virksomhed, en startup, en børnehave eller noget helt andet? Tænk over, hvilken type de gerne vil ansætte - og forsøg at give dem denne type via dit billede.

Vær konkret!

Det er altid vigtigt at være kort og konkret i dit CV. Beskriv eventuelt meget kort, hvad du har lært ved dine tidligere jobs og eventuelle studier. Beskriv også, hvilke opgaver du varetog! Dette giver din fremtidige arbejdsgiver et godt overblik over dine faktiske evner.

Brug et flot design

Der findes mange online programmer, som kan hjælpe dig til at opsætte dit CV på en flot og overskuelig måde. Dette giver uden tvivl også et indtryk af, at du har gjort dig umage med din jobansøgning og dit CV.

Det kan godt virke fjollet at bruge tiden på at opsætte dit CV i et flot design. Yderligere kan det også virke som tidsspild, at bruge en masse kræfter på at skabe meget præcise og konkrete tekster på CV’et. Dog er der ingen tvivl om, at disse små ting kan have en meget stor indflydelse på udfaldet hos en arbejdsgiver.

Hvis du har meget svært ved at skabe dig et overblik over, hvordan du allerbedst skriver det bedste CV, kan det være fordelagtigt at gøre brug af professionel rekruttering. Der findes mange forskellige bureauer, som kan være dig behjælpelige med en masse gode råd!

VIRKSOMHEDSDATA.COM

Virksomhedsdata.com gør det nemt at finde potentielle kunder, leverandører og partnere indenfor din branche.

Drevet af Jysk Mediehus ApS       Kontakt: kontakt@jyskmediehus.dk