Iværksætteri: Flere danske start-ups er over én milliard dollars værd

2021 har været et godt år for danske start-ups, og tendensen er den samme over hele Europa. En ny opgørelse fra Atomico under titlen ’State of European Tech’ viser at de europæiske start-ups indenfor tech-industrien buldrer frem. Antallet af de såkaldte ’enhjørninger’ (start-ups er over én milliard dollars værd) er eksploderet. Målt over hele Europa er det samlede antal enhjørninger steget fra 223 til 321 på et enkelt år. Det svarer til en stigning på hele 44 pct.
"For 5 år siden kunne du få plads til alle kontinentets ’enhjørninger’ i en spisestue […] 
I dag har du brug for et auditorium med 321 pladser"

John Collison

Iværksætter og grundlægger af tech-virksomheden Stripe
Blandt danske enhjørninger på listen finder man bl.a. Lunar og Pleo. Begge selskaber fik i løbet af 2021 rejst milliardbeløb hos investorerne, og er således værd at holde øje med fremadrettet. Fremgangen blandt start-ups i tech-branchen har også skabt optimisme i Bruxelles, hvor EU-kommissær Mariya Gabriel glæder sig over fremgangen;
Jeg er meget optimistisk med hensyn til fremtiden for EU som det globale kraftcenter for startups og innovation. Min optimisme er baseret på data fra 2021 samt udsigter for fremtiden.

Mariya Gabriel

EU-kommissær for forskning, innovation, uddannelse, kultur og unge

Lunar i fokus

Den danske fintech-virksomhed Lunar er blandt de nye ’enhjørninger’ i klassen, og Aarhus-virksomheden der blev etableret i Aarhus 2015, har virkelig haft fart på, når det gælder udvikling. Virksomheden tilbyder et alternativ til de traditionelle banker, hvor kunderne får en bankkonto gennem en smartphone-app samt et tilhørende Visa-kort.

Ved at droppe de klassiske bankfilialer, og fokusere på kundekontakt igennem appen, appellerer Lunar primært til et yngre segment, som er opvokset med at foretage forretninger digitalt. Forretningsplanen er bygget op som en såkaldt freemium-model, hvor brugerne får grundpakken gratis og derefter kan tilkøbe forskellige services.

I starten havde Lunar ikke sin egen banklicens, men gennem et partnerskab med Nykredit Bank, fik kunderne en konto her. Siden 2019 har Lunar imidlertid haft egen banklicens. Bag virksomheden står it-iværksætteren Ken Villum Klausen (som tidligere stod bag IT-firmaet WallMob, som han solgte til svenske Visma), bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen (tidligere koncerndirektør hos Nykredit) og bestyrelsesmedlem Tuva Palm (som også er CTO hos Nordnet Bank).

Du kan også læse nyheden hos Finans.dk her.

VIRKSOMHEDSDATA.COM

Virksomhedsdata.com gør det nemt at finde potentielle kunder, leverandører og partnere indenfor din branche.

Drevet af Jysk Mediehus ApS       Kontakt: mrn@jyskmediehus.dk • Tlf. 92 43 91 41     
SE ALLE BRANCHERSitemap