Imponerende pengemaskine: Lego er fortsat i høj kurs

Den danske legetøjsproducent Lego A/S er fortsat en dominerende spiller på markedet, og selskabets seneste regnskab afslører, at populariteten og efterspørgslen er steget markant. Det samme er omsætningen, som i 2021 lyder på 23 mia. kroner – i 2016 lød omsætningen på 15,7 mia.

For at sætte resultatet i perspektiv, så sælger Lego lige så meget som de to nærmeste konkurrenter (de amerikanske mastodonter, Hasbro og Mattel) – til sammen. I det seneste regnskab omsatte Mattel for ca. 12 mia. kroner mens tallet for Hasbro er knap 14,3 mia.

Legos markedsandel er også vokset markant – både globalt og på de største markeder, og kigger man på driftsresultat alene, så er det mere end fordoblet sammenlignet med samme periode året forinden.

Genåbninger og onlinehandel sikrer sund økonomi

Blandt årsagerne til den sunde økonomi hos Lego nævnes bl.a. at størstedelen af Lego-butikkerne over hele verden er genåbnet efter Corona-pandemien.

Herudover har koncernen haft øget fokus på onlinehandel samt at koncernen kun i mindre omfang har været påvirket af brudte forsyningskæder og flaskehalse i den internationale shippingbranche. Sidstnævnte skyldes at Lego har fabrikker flere steder i verden – bl.a. i Tjekkiet, Ungarn, Mexico og Kina.
Danske Lego kan endnu engang fremvise et imponerende regnskab.

En tilfreds direktør

Legos administrerende direktør, Niels B. Christiansen, er ikke overraskende glad for det flotte regnskab:

”Vi er meget tilfredse med vores fremskridt på alle områder i løbet af første halvår af 2021. Resultaterne er drevet af en stærk efterspørgsel efter vores produkter, som har tiltrukket nye LEGO® byggere til vores brand”

”Færre COVID-19-relaterede restriktioner end i 2020 har bidraget positivt til vores vækst, da vores fabrikker kunne producere uden forstyrrelser, og størstedelen af butikkerne er åbne igen” fortæller Niels B. Christiansen, adm. direktør i LEGO Koncernen.

Stolte traditioner

Lego-koncernen har efterhånden en hel del år på bagen. Virksomheden blev grundlagt i Billund i 1932 af Ole Kirk Kristiansen, og navnet fungerer som en sammentrækning af ordene “LEg GOdt”.

I dag er Lego-koncernen fortsat en familieejet virksomhed med hovedsæde i Billund, men markedet ser en anelse anderledes ud end for 90 år siden. I dag sælges de klassiske klodser og øvrige produkter nemlig i mere end 130 lande verden over.

Du kan også læse nyheden hos TV2 Business eller læse den officielle pressemeddelelse fra Lego her.

VIRKSOMHEDSDATA.COM

Virksomhedsdata.com gør det nemt at finde potentielle kunder, leverandører og partnere indenfor din branche.

Drevet af Jysk Mediehus ApS       Kontakt: kontakt@jyskmediehus.dk