Fra fitnesscentre til vaskehaller: Wash World med rekordregnskab

Først var det fitnesscentre og nu er det vaskehaller. Selvom Henrik Rossing solgte sit livsværk – fitnesscentrene Fitness World – til den norske kapitalfond FSN Capital for et milliardbeløb, er han langt fra færdig med at udvikle populære forretningskoncepter. Han er nemlig godt i gang med at ændre markedet for bilvask i hele Norden.

Konceptet hedder Wash World, og har eksisteret siden 2012. Idéen går ganske enkelt ud på at tilbyde bilvask på abonnement. Wash World har mere end 130 vaskehaller (samt 40 vask-selv-stationer) i Danmark samt mere end 30 vaskehaller i Sverige og Norge, og i virksomhedens seneste regnskab, kan man læse, at vaskehallerne er en glimrende forretning. Årsregnskab for 2021 viser således at både omsætningen og resultatet på bundlinjen er udbygget sammenlignet med 2020.
Wash World har vist sig at være en god forretning for Henrik Rossing

Bruttofortjeneste på 86 mio.

Wash World kom ud af 2021 med en bruttofortjeneste på godt 86 mio. kr. Til sammenligning leverede da Wash World en bruttofortjeneste på 68,7 mio. kr. i 2020. Hovedparten af Wash World ejes i dag af Henrik Rossing og hans hustru via holdingselskabet Bensimon Rossing, men sidste år overlod Rossing posten som adm. direktør for Wash World til Martin Olesen.

At der er skiftet ud på direktørposten, har dog ikke ændret på strategien. Det handler nemlig stadig om at udbygge den gode forretning. Der er derfor fuld blus under kedlerne, og afsat en mia. kr. til at understøtte en ny vækstplan:

”Investeringen bliver ret stor, fordi det er jo dyrt at bygge vaskehaller. Og med det tempo, vi bygger i, sker der også noget” har adm. direktør Martin Olesen fortalt til Finans.

Planen er 350 vaskehaller

Fremtidsplanerne er store hos Wash World, der i løbet af syv år ønsker at åbne op mod 350 nye vaskehaller i Danmark, Norge og Sverige. Udover vaskehallerne har virksomheden dog også et andet koncept i kikkerten, nemlig ’vask-selv-konceptet’. Ifølge Martin Olesen er der nemlig uforløst potentiale i dette miljøvenlige alternativ til vaskehallen. I øjeblikket findes der vask-selv-båsene i tilknytning til 40 af kædens vaskehaller i Danmark:

”Vi bliver mere bevidste omkring det aftryk, vi efterlader i verden. Så det taler for, at den her trend også vil indfinde sig i Danmark. Men omvendt er der også nogen, der skal tage det første skridt. Hvis ikke der er nogen, der faciliterer det, så har folk jo ikke mulighed for at benytte sig af det” fortalte Martin Olesen tilbage i februar måned.

Du kan også læse nyheden hos Finans.dk her.

VIRKSOMHEDSDATA.COM

Virksomhedsdata.com gør det nemt at finde potentielle kunder, leverandører og partnere indenfor din branche.

Drevet af Jysk Mediehus ApS       Kontakt: mrn@jyskmediehus.dk • Tlf. 92 43 91 41     
SE ALLE BRANCHERSitemap