Energiselskabet Andel køber solcellepark ved Faxe

Det danske energiselskab Andel fortsætter sin investering i vedvarende energi, og denne gang er valget faldet på solcelleparken, Tryggevælde Solpark, der ligger ved Faxe. Det er første gang Andel koster sig over markedet for solenergi. Solcelleparken har en energikapacitet på 55 MW, hvilket svarer til 15.000 husstande.
Tryggevælde Solpark ved Faxe kan levere energi svarende til 15.000 husstande

Danmark får brug for flere vedvarende energikilder

Andel har hidtil fokuseret sin energiforretning på vindenergi, men med det nye opkøb satses der i fremtiden også på solenergi, hvilket Jesper Hjulmand, adm. direktør i Andel, finder meget naturligt. Der skal nemlig bruges meget mere energi fra vedvarende enekilder, hvis den grønne omstilling skal fortsætte:

”Det er helt uomgængeligt, at Danmark får brug for meget mere energi fra vedvarende energikilder. Det er den eneste gangbare løsning på klimakrisen og på vores afhængighed af fossile brændsler”, fortæller Jesper Hjulmand, i en pressemeddelelse.

Vil gå forrest i den grønne omstilling

Tryggevælde Solpark har tidligere være ejet af European Energy, og blev taget i brug i januar 2022. Med opkøbet forsøger Andel nu at gå forrest i forhold til at sikre, at den grønne omstilling bliver på danske hænder:

”Andel vil gå forrest i den grønne omstilling og sikre, at energiproduktion også i fremtiden er forankret i et dansk, andelsejet selskab. Solen er ny energikilde for os, idet vi hidtil har fokuseret stærkt på produktion af vedvarende energi fra vind. Dette engagement fastholder vi, blandt andet via arbejdet med den kommende energiø i Nordsøen, og så investerer vi strategisk i en bred værdikæde”, fortæller Jesper Hjulmand

Et areal på 100 fodboldbaner

Tryggevælde Solpark ved Faxe dækker et areal svarende til ca. 100 fodboldbaner, og i forbindelse med handlen overtager Andel ikke blot solcellerne men også et 30-årigt lejemål på jorden.

Den sjællandske energi- og fibernetkoncern Andel har ca. 2,8 millioner kunder fordelt over hele landet, mens ejerkredsen består af ca. 400.000 sjællandske andelshavere. Udover hovedforretningen har Andel også en række datterselskaber, bl.a. Cerius, Radius og Clever.

Du kan også læse nyheden hos Finans.dk her eller pressemeddelelsen fra Andel her.

VIRKSOMHEDSDATA.COM

Virksomhedsdata.com gør det nemt at finde potentielle kunder, leverandører og partnere indenfor din branche.

Drevet af Jysk Mediehus ApS       Kontakt: kontakt@jyskmediehus.dk