Efter stort underskud: Elektronikkæden Blue City køber konkurrent

Elektronikkæde Blue City, som handler med brugt elektronik som mobiltelefoner og computere, præsenterede et rekordstort millionunderskud i det skæve regnskabsår 2020/21, men alligevel ser den administrerende direktør lyst på fremtiden. Blue City har således netop opkøbt en af kædens nærmeste konkurrenter i form af Greenmind, som ligeledes reparerer og sælger brugt elektronik.
Blue City har skabt en forretning ved at købe, reparere og videresælge brugt elektronik 

Stort underskud skal vekslet til vækst

Behovet for genanvendelse har efterhånden været på dagsordenen gennem en årrække, og netop danskernes lyst til at købe brugt elektronik med fuld garanti, har givet virksomhederne mod på at satse på den grønne opstilling. Sådan har det også været for elektronikkæden Blue City, men det seneste år har virksomheden tabt 17,6 mio. kr.

I stedet for at lukke butikker, har ledelsen valgt en strategi der involverer opkøb af konkurrenten Greenmind. Kæden går herefter fra 11 til 16 butikker.

Et stærkt brand og dygtige mekanikere

Det er dog ikke blot udsigten til fem ekstra butikker, der har spillet ind for beslutningen. Også Greenminds brand og selskabets evner for at reparere elektronikprodukter har vejet tungt for Blue City.

”Den primære årsag er, at vi deler visionen for en grønnere planet. Den bedste måde at genanvende er at forlænge livscyklussen mest muligt. Derfor ser vi det som et helt logisk skridt at købe og fusionere med en virksomhed, som er markedsledende indenfor reparation af forbrugerelektronik” fortæller Mikkel Fruergaard til Finans.

Ifølge Mikkel Fruergaard har Blue City ambitioner om at udfordre de traditionelle elektronikforhandlere, og målet er da også klart: En årlig omsætning på 1 mia. kr. indenfor de næste fem år. Skal målet indfris, så skal omsætningen flerdobles, og vejen hertil tæller ifølge Mikkel Fruergaard både organisk vækst og vækst gennem opkøb.

En tro på markedet

Selvom Blue City kunne præsentere et stor millionunderskud, så er opkøbet af Greenmind ikke en redningsplan, fortæller Mikkel Fruergaard:

”Det er en del af at nå de vækstmål, vi har. Dem når vi ikke uden opkøb. Men vi tror, at markedet for genanvendt elektronik kommer til at rykke voldsomt fremover. Jeg tror personligt, vi kun lige er begyndt at skrabe i overfladen” fortæller Mikkel Fruergaard.

Som følge af opkøbet har ledelsen af Blue City valgt at virksomheden fremover skal køre videre under navnet Greenmind, da navnet i højere grad understøtter tankerne om cirkulær økonomi og bæredygtighed.

Du kan også læse nyheden hos Finans.dk her.

VIRKSOMHEDSDATA.COM

Virksomhedsdata.com gør det nemt at finde potentielle kunder, leverandører og partnere indenfor din branche.

Drevet af Jysk Mediehus ApS       Kontakt: mrn@jyskmediehus.dk • Tlf. 92 43 91 41     
SE ALLE BRANCHERSitemap