Discount: Coop siger farvel til Fakta

Supermarkedskæden Coop Danmark har besluttet sig for at gennemføre ”den hurtigste og største omstilling af en butikskæde nogensinde i Danmark”. Sådan lyder det i virksomhedens pressemeddelelse, hvor det bliver slået fast, at man omdanner alle landets Fakta-butikker til 365discount-butikker.
Coop siger farvel til Fakta-kæden, der har eksisteret siden 1981

Fokus på discount

Danskerne elsker discount, og efterspørgslen på billige dagligvarer er hustirisk høj i øjeblikket. Af denne grund forsøger Coop at komme til at stå stærkere i kampen om de tilbudsjagtende forbrugeres gunst. Missionen er klar: Fakta skal være fortid. I stedet ønsker Coop at fokusere på én discount-kæde, nemlig 365discount – et koncept første gang så dagens lys i 2020.

Når alle Coops discountbutikker skal samles i en kæde, betyder det, at der kommer 130 nye 365discount-butikker. Omlægningen skal efter planen ske i løbet af de kommende 12 uger, og skal foregå ved at en række tidligere Fakta-butikker bliver moderniseret og udvidet. Herudover bygges også et antal nye butikker til formålet. Målet er, at Fakta-butikkerne vil være forsvundet med årets udgang, og at der på samme tidspunkt vil være godt 350 Coop 365discount-butikker.

Forbrugernes adfærd

Ifølge adm. direktør i Coop Danmark, Kræn Østergård Nielsen, er det forbrugernes adfærd, der har fået Coop til at sætte skub i processen med at nedlægge Fakta-kæden og i stedet satse på en nyt og moderne discout-koncept:

”Kunderne har i år ændret indkøbsadfærd som følge af de omfattende prisstigninger efter Ruslands invasion af Ukraine. De går meget mere i discountbutikker. Derfor sætter vi tempoet op på udrulningen af 365discount, som på kort tid er blevet meget populær – ikke mindst efter, at vi tre gange i år er kåret til Danmarks billigste discountkæde.

Coop 365discount skal sikre kunderne billigere varer og Coop en stærkere position på discountmarkedet” fortæller Kræn Østergård Nielsen i en pressemeddelelse.

En ny type butik

Fakta-kæden blev grundlagt i 1981, og seks år senere blev den købt af Coop. Nu er tiden imidlertid løbet fra det tidligere så populære koncept. En ny type butik er på vej.

”På kort tid er det lykkes at samle et hold af både de bedste ledere og medarbejdere fra Fakta og Coop og med stærke folk fra andre kæder. Vi mener, at det er afgørende, at vi både kan fastholde og tiltrække branchens dygtigste folk, for at fortsætte den nuværende positive udvikling,” siger kædedirektør Thomas Nielsen, 365discount.

Coop fortæller at de nye Coop 365discount-burikker vil adskille fra Fakta på en række punkter. F.eks. vil priserne blive lavere, kundevenlig indretning samt scan & betal vil gøre det nemmere at købe ind, og så kan forbrugerne se frem til 700 flere forskellige varer at vælge i mellem. Her vil der bl.a. være fokus på økologi og dyrevelfærd. Herudover vil butikslederne få større frihed til at drive deres forretning.

Du kan læse pressemeddelelsen hos Coop her.

VIRKSOMHEDSDATA.COM

Virksomhedsdata.com gør det nemt at finde potentielle kunder, leverandører og partnere indenfor din branche.

Drevet af Jysk Mediehus ApS       Kontakt: kontakt@jyskmediehus.dk