DESMI solgt: Kapitalfond køber en af Danmarks ældste virksomheder

Den danske pumpevirksomhed, DESMI, der i 1834 blev skabt under navnet ’Henning Smiths Jernstøberi’ er netop blevet købt af den internationale kapitalfond One Equity Partners (OEP). OEP blev i 2015 udskilt fra den amerikanske storbank JP Morgan.

”Det stod højt på vores dagsorden at finde en ny ejer, der ønsker at fortsætte vores vækststrategi inden for flowteknologi og udvide DESMIs brand. OEP vil præcis det, og jeg er glad for at kunne byde dem velkommen som ny majoritetsaktionær i vores store virksomhed” fortæller siger Henrik Sørensen, CEO hos DESMI i en pressemeddelelse.
DESMI leverer pumpeløsninger til slutmarkeder, herunder marine og offshore, industri, forsyningsvirksomhed samt forsvar og brændstof.

Et partnerskab der skal give vækst

Henrik Sørensen er ikke i tvivl om, at OEP er den rette partner, som sikre at DESMI kan tage endnu et skridt i den omfattende vækststrategi:

"Efter næsten 190 års drift ser vi frem til at gå ind i vores næste vækstfase med støtte fra vores nye partner. OEP er et firma, der deler vores vision for udviklingen af DESMI og har en lang erfaring med at opbygge markedsledende industrivirksomheder."

Hos OEP er der ligeledes store forventninger til samarbejdet. Johann-Melchior von Peter, Senior Managing Director hos OEP fortæller: "Vi planlægger at bruge OEPs ekspertise til at hjælpe DESMI med at accelerere sin vækstbane og styrke forretningen." En holdning som uddybes af kapitalfondens leder, Marc Lindhorst: "Vi ser et betydeligt potentiale til at udnytte DESMIs globale infrastruktur og omfattende kundekartotek til at konsolidere en fragmenteret industri, og gå ind i nye, attraktive produktsegmenter"

En familieejet virksomhed

Det oplyses ikke hvor stor en ejerandel OEP ender med at overtage, men det fremgår, at det drejer sig om et salg af aktiemajoriteten. Henrik Sørensen, der har stået i spidsen for DEMESI siden 1996, ejer sammen med sin familie 80 pct. af DESMI. I 2021 havde DESMI en omsætning på knap 1,3 mia. kr. og et overskud efter skat på 96 mio. kr.

Henning Smiths Jernstøberi, som siden 2003 har gået under navnet DESMI har gennem årene produceret en lang række produkter lige fra kirkeklokker og spytbakker til tagvinduer og kakkelovne. I dag er virksomheden først og fremmest kendt for at fremstille gear, skibselementer og pumper. DESMI har fabrikker, distributionscentre og salgskontorer rundt om i verden.

Du kan læse pressemeddelelsen her.
Du kan også læse historien hos Finans.dk her.

VIRKSOMHEDSDATA.COM

Virksomhedsdata.com gør det nemt at finde potentielle kunder, leverandører og partnere indenfor din branche.

Drevet af Jysk Mediehus ApS       Kontakt: mrn@jyskmediehus.dk • Tlf. 92 43 91 41     
SE ALLE BRANCHERSitemap