Danske Airseven præsenterer overskud trods uro i flybranchen

Det danske luftfartsselskabet Airseven har fået en flyvende start, og kan således præsentere et overskud på 449.000 kr. Selvom om beløbet er relativt beskedent, så tiltrækker det sig opmærksomhed. Det er nemlig langt fra alle flyselskaber som har formået at tjene penge i et regnskabsår, der har været præget af corona-pandemien.

Flyselskabet Airseven blev stiftet i 2020, og har rejsebureauet Primo Tours som hovedaktionær. Midt i coronakrisen valgte Primo Tours at investere flere års overskud i det nye selskab, som allerede nu viser gode takter.
Selvom den danske flybranche er i modvind har Danske Airseven præsteret et beskedent overskud. Pressefoto

Overskuddet skal tredobles

I årsrapporten nøjes Airseven dog med at kalde regnskabet for acceptabelt: ”Resultatet betragtes som acceptabelt i lyset af betydelige opstartsomkostninger, de hårde markedsvilkår, og det store antal aflysninger i feriecharterproduktionen”

Forventningerne er altså langt større hos det nystartede selskab, der råder over to Boeing 737-fly. De to fly har det seneste år fløjet med passagerer fra rejseselskaberne Primo Tours, Århus Charter, Suncharter og Danski.

Frem mod det kommende regnskabsår har Airseven investeret i endnu et Boeing 737-fly, så flåden nu er udvidet med en tredjedel, hvilket også får selskabet til at se positivt på fremtiden, hvor målet er at tredoble omsætningen:

”Bestyrelsen vurderer, at selskabets kapitalberedskab er forsvarligt og kan understøtte en udvidelse af aktiviteterne i 2022, idet produktion og omsætning forventes at blive tre gange større end i regnskabsåret. Selskabet er godt positioneret i markedet og har et konkurrencedygtigt omkostningsniveau” lyder det i årsrapporten.

Corono-pandemien gav muligheder

At Primo Tours er endt som ejer af et flyselskab lå ikke i kortene, men det fik corona-pandemien lavet om på. Vilkårene for at lease fly blev nemlig pludselig meget fordelagtige, og Bjarke Hansen, stifter og hovedaktionær i Primo Tours, fik således et godt tilbud, han ikke kunne sige nej til. Efter flere år med overskud, var der nemlig penge på kistebunden, som med fordel kunne investeres i et nyt eventyr:

”Det var absolut ikke planen, at vi skulle have et flyselskab. Men coronakrisen har betydet, at vilkårene for at lease fly aldrig har været bedre og billigere. Der er masser af ledige fly på markedet, og det har presset priserne helt i bund, så vores risiko er minimeret” fortalte Bjarke Hansen til Finans.dk i februar 2021.

Du kan også læse historien hos Finans.dk her.

VIRKSOMHEDSDATA.COM

Virksomhedsdata.com gør det nemt at finde potentielle kunder, leverandører og partnere indenfor din branche.

Drevet af Jysk Mediehus ApS       Kontakt: mrn@jyskmediehus.dk • Tlf. 92 43 91 41     
SE ALLE BRANCHERSitemap