10.000 romkugler om dagen skaber millionforretning

Er du en af de mange danskere, der har smagt landets bedste romkugle? I 2018 vandt bagermester Carsten Bak konkurrencen om at skabe Danmarks bedste romkugle, og det skulle vise sig at være rigtig godt for virksomheden Nørre Aaby Bageri ApS.

Inden han vandt prisen for Danmarks bedste romkugle, havde Carsten Baks virksomhed et beskedent overskud på 26.740 kr. efter skat, men i 2019 var overskuddet steget til 1 mio. kr. – en stigning på mere end 4.000 pct. Efter nogle økonomisk svære år, kører den fynske bagermester nu med storproduktion af de klassiske kager, for efterspørgslen er bare steget måned for måned. I 2021 sælger han 10.000 romkugler hver eneste dag.

Et godt produkt er vejen frem

Normalt hører man, at man bare skal få den gode idé, og så kører forretningen ellers derudaf. Det er dog ikke fordi Carsten Bak har opfundet romkuglen, og det er heller ikke fordi han har ændret betydeligt på den velkendte kage. I stedet handler det om et godt produkt og en fremragende markedsføring.

”Jeg havde aldrig drømt om at lave millioner af romkugler”, fortæller Carsten Bak til Børsen. I stedet nød han godt af det lille bageri i Nørre Aaby, hvor han – efter eget udsagt – kunne arbejde til han fylder 70 år. ”Det var en sikker indtjening, og jeg skulle bare sørge for brød på hylderne”. I dag handler det dog ikke blot om brød på hylderne, for alt går op i romkugler. Lidt endnu i hvert fald.

Planen er nemlig at udvide sortimentet med andre kendte, klassiske kager og bagværk, bare i forbedrede udgaver. Ved siden af den klassiske bagerforretning, har Carsten Bak desuden etableret virksomheden Bak’s Bakery & Deli, hvor planerne er at udvide med en café og sælge sandwich og smørrebrød i gourmetklassen.

Comeback efter konkurs

Vejen til succes har dog ikke været let for den fynske bagermester. I 2015 gik Carsten Bak nemlig konkurs med sit bageri i Strib. Herefter stod han med en månedlig husleje på 30.000 kr og en gæld på 300.000 kr. til Skat. På dette tidspunkt blev der ikke tænkt på rumkugler i luksusklassen, caféer og finere smørrebrød. Tværtimod. Det handlede i stedet om at finde en sikker indtægt, og derfor valgte Carsten Bak at satse på et bageri i Superbrugsen i Nørre Aaby.

I dag er det ikke blot lokalbefolkningen i Nørre Aaby der får glæde af Carsten Baks romkugler. Kuglerne sælges nemlig i hele landet gennem 235 forhandlere.

Du kan også læse nyheden hos Finans.dk her.

VIRKSOMHEDSDATA.COM

Virksomhedsdata.com gør det nemt at finde potentielle kunder, leverandører og partnere indenfor din branche.

Drevet af Jysk Mediehus ApS       Kontakt: mrn@jyskmediehus.dk • Tlf. 92 43 91 41     
SE ALLE BRANCHERSitemap